Jsme hrdými DONÁTORY!

27. 9. 2024

„Burza filantropie“, tedy transparentní nástroj k podpoře projektů neziskových organizací, nás oslovil již vloni, kdy jsme podpořili projekt Střediska rané péče v Pardubicích pod názvem „Další děti s handicapem chtějí lyžovat“.

Letos jsme částku 65 000,- Kč rozdělili a podpořili hned sedm projektů Královéhradeckého kraje. Mrkněte, které projekty nás oslovily:

Připravené ptáče dál doskáče – organizace PFERDA z.ú. pomáhá postiženým studentům s přechodem ze školy do běžného života. Zjišťují možnosti zapojení do běžného života, rozvíjejí dovednosti, odpovědnost a pracovní návyky.

Od knih k sebevědomí – organizace Aspekt z.s. díky donátorům může nabídnout klientům sociálních služeb vzdělávání a společenský kontakt. Díky tomu získávají tito lidé sebevědomí, komunikační dovednosti, sebeprezentaci či čtenářskou gramotnost.

Zažít vítr ve vlasech – cykloterapie pro lidi s postižením – klienti organizace Apropo Jičín, o.p.s., kteří mají omezenou možnost pohybu, díky zakoupeným elektro-cyklorikšám poznají pocit volnosti a svobody.

Výroba a předání kola pro handicapovaného Radimka – jedenáctiletý Radim potřebuje e-tricykl, který mu umožní více pohybu a pozitivně přispěje k rozvoji jeho mozku. Organizace ČERNÍ KONĚ s.z. mu díky burze filantropie kolo pořídí.

Úsměv pro pečující mámy – pečovat o dítě s kombinací těžkých postižení je velice těžké a náročné. Sdružení Neratov z.s. shání prostředky na psychoterapii pro maminky, které díky tomu budou sdílet svůj osud s ostatními.

Krabice, kterou nechcete, je nakonec tím nejcennějším, co máte – memorybox je terapeutickou pomůckou sloužící k uchování vzpomínek na miminko, které zemřelo. Memorybox provází rodiče během truchlení a pomůže s vyrovnáním se se ztrátou děťátka. Takovéto boxy díky donátorům pořizuje organizace Dítě v srdci, z.s.

Dopoledne do práce, odpoledne na výlety! – organizace Skok do života o.p.s. chce zakoupit novou multifunkční dodávku pro každodenní zajištění úklidových zakázek nebo převoz svých klientů.

Pokud vás projekty oslovily a chcete vědět víc, nebo pokud chcete zjistit další informace – například, jak se stát donátorem, navštivte https://www.burzafilantropie.cz/. My můžeme říct, že podpora projektů pro lidi s pohnutým osudem, nás hřeje u srdce.

Fotogalerie